Live While We're Young
Welcome!!
Trenutno se nalazite na prvom hrvatskom forumu o Hello Kitty i modi! Registrirajte se te upoznajte najbolju forumsku ekipu,pridružite se u raspravama o modi i Hello Kitty. No,na ovom forumu možete razgovarati o drugim aktualnim temama osim o HK i modi! Vaši najdraži glazbenici,glumci,serije,filmovi - sve se to nalazi u našem Fun corneru. Zato,registrirajte se na forum,jer ćete vaše iskustvo na našem forumu pamtiti još dugo,dugo vremena.
Uživajte!
Vaš Admin & Mod TEAM

Kako se probuditi na vrijeme za školu?

Go down

Kako se probuditi na vrijeme za školu?

Post by .Cheryl. on Wed Sep 08, 2010 3:19 pm

Tko rano rani, dvije sreće grabi, stara je poslovica od koje vam se možda diže kosa na glavi, posebno sada, kada sitno brojimo do početka nove školske godine

Ipak, da bismo normalno funkcionirali, potrebno nam je dovoljno sna, a evo kako se naspavati i što lakše se dignuti ranije te stići na vrijeme u školu.

Rano u krevet

Iako ste vjerojatno za vrijeme praznika kasno lijegali, a dizali se oko podneva, možda i kasnije, to slobodno zaboravite. Škola počinje u osam sati, što znači da se trebate probuditi barem u sedam, ako ne i ranije, stoga je bitno rano otići u krpe. Znajte da je tinejdžerima potrebno od osam do devet sati sna dnevno, pa sukladno s tim izračunajte kada vam je optimalno vrijeme za odlazak u krevet. Također, znajte da se, ako vam se tijelo preko praznika naviklo na kasan odlazak u krevet i kasan izlazak iz njega, nova navika ne može steći preko noći. Stoga započnite s ranim odlaskom u krevet već danas, da biste do ponedjeljka postigli ono što želite, a to je da se lakše ustanete.

Dovoljno vode

Naravno, to ne znači da trebate popiti puno vode prije odlaska u krpe. O, ne, jer biste već za dva sata morali na WC, čime biste prekinuli san. Potrebno je popiti dovoljno vode tijekom dana, jer ako je tijelo nema dovoljno, dolazi do dehidracije, zbog koje se ujutro teže dižemo iz kreveta.

Prije spavanja, dakako, treba izbjegavati napitke s kofeinom te alkohol, jer vam neće dati da zaspete kada želite.

Ne vraćajte se u krevet

Najgore je napraviti taj prvi korak ustajanja iz kreveta. Ako ga uspješno napravite, više vam se neće spavati, ali ako se vratite u krpe, onda vas ni dizalica neće lako iščupati van. Dakle, namjestite alarm na satu i, čim ga čujete, ustajte na noge lagane. Dobra je fora staviti sat dalje od kreveta, da ga ne možete dohvatiti rukom i da se morate dignuti da biste ga ugasili. A kada se već ustanete da biste ga ugasili, evo vas već na pola puta do uspješnog razbuđivanja.

Rutina je bitna

Već ste vjerojatno čuli da je malim bebama bitna rutina? E, isto vrijedi i za vas kada se radi o spavanju. Ako nekoliko dana odete u krevet u određeno vrijeme te vas budilica digne svako jutro u isto vrijeme, vjerujte, začas ćete se i sami buditi pet minuta prije nego što to učini budilica!

******************************
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

“This is a new year. A new beginning. And things will change.”
― Taylor Swift
avatar
.Cheryl.
Administratorica
Administratorica

Broj postova : 3858
Join date : 2009-09-26
Age : 18
Lokacija : Next to the rainbow.

View user profile

Back to top Go down

Re: Kako se probuditi na vrijeme za školu?

Post by Larchy on Wed Sep 08, 2010 6:59 pm

Imala sam taj problem. :P Jednostavno sam rekla tati da me svaki dan budi u isto vrijeme, i sad se skoro pa sama probudim prije nego što me probudi jer sam se jednostavno navikla. (:
avatar
Larchy
HK golden member
HK golden member

Broj postova : 4007
Join date : 2009-10-31
Age : 20
Lokacija : Svugdje xD

View user profile http://tweety-thebest.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Kako se probuditi na vrijeme za školu?

Post by Call Me Inny * on Sun Sep 26, 2010 12:22 pm

Larchy wrote:Imala sam taj problem. :P Jednostavno sam rekla tati da me svaki dan budi u isto vrijeme, i sad se skoro pa sama probudim prije nego što me probudi jer sam se jednostavno navikla. (:


istoo samo s mamom :D
avatar
Call Me Inny *
Moderator
Moderator

Broj postova : 1961
Join date : 2009-12-08
Age : 20
Lokacija : New York

View user profile

Back to top Go down

Re: Kako se probuditi na vrijeme za školu?

Post by roberta_bg on Wed Feb 16, 2011 5:41 pm

hvala ;)

roberta_bg
You can't not without HK
You can't not without HK

Broj postova : 608
Join date : 2009-11-07
Age : 23

View user profile

Back to top Go down

Re: Kako se probuditi na vrijeme za školu?

Post by Ajla_01 on Mon Jul 09, 2012 5:54 pm

Haha, uzmem mobitel, navijem alarm i podesim najjaču pjesmu i onda stavim mobitel u jedan metalni tanjir(jos se jacee cuje), ostavim na stolu pored mog kreveta, ujutro nema šanse da se NE probudim! Haha... Nemam iskustva sa onim da 50 satova navijete po 1minutu kasnije da zvone svi redom, haha... Definitivno bih ustala :))))
avatar
Ajla_01
You're starting to fit in
You're starting to fit in

Broj postova : 65
Join date : 2012-07-09
Age : 21
Lokacija : Tamo gdje psić laje :))

View user profile

Back to top Go down

Re: Kako se probuditi na vrijeme za školu?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum