Live While We're Young
Welcome!!
Trenutno se nalazite na prvom hrvatskom forumu o Hello Kitty i modi! Registrirajte se te upoznajte najbolju forumsku ekipu,pridružite se u raspravama o modi i Hello Kitty. No,na ovom forumu možete razgovarati o drugim aktualnim temama osim o HK i modi! Vaši najdraži glazbenici,glumci,serije,filmovi - sve se to nalazi u našem Fun corneru. Zato,registrirajte se na forum,jer ćete vaše iskustvo na našem forumu pamtiti još dugo,dugo vremena.
Uživajte!
Vaš Admin & Mod TEAM

Facebook uhvaćen u prljavoj kampanji protiv Googlea

Go down

Facebook uhvaćen u prljavoj kampanji protiv Googlea

Post by Elheonor* on Tue May 17, 2011 7:25 pm

Posljednjih se nekoliko dana u Silikonskoj dolini počela razmotavati jedna zanimljiva priča o korporativnim ratovima. Naime, Facebook je unajmio poznatu tvrtku za odnose s javnošću da širi neistine o najvećem svjetskom pretraživačkom servisu Googleu!
Poznata tvrtka za odnose s javnošću Burson-Marsteller je vodećim američkim medijima 'uvalila' priče o tome kako Google krši privatnost svojih korisnika. Sličnu su priču ponudili i utjecajnom blogeru Chrisu Soghoianu, koji ju je odbio i potom javno objavio ponudu koju su mu poslali iz Burson-Marsteller. Tako se plan PR-ovcim obio o glavu, a ostali su se mediji zapitali u čijem su interesu uopće 'blatili' Google.

Iako je sumnja prvo pala na Apple, pa na Microsoft, portal Daily Beast otkriva da je naručitelj prljave kampanje ni više ni manje nego - Facebook. Suočen s dokazima, i glasnogovornik Facebooka je priznao da su unajmili kompaniju Burson-Marsteller, a za taj je čin naveo dva razloga. Kažu, vjeruju da Googleova društvena mreža ima elemenata koji potiču zabrinutost zbog kršenja privatnosti, a drugo - ne žele Googleu dopustiti da koristi podatke s Facebooka.

Mreža koja "potiče zabrinutost" zove se Social Circle, a omogućuje svim korisnicima gmail računa da vide informacije o svojim prijateljima, ali i prijateljima njihovih prijatelja, što u Googleu nazivaju 'sekundarnim vezama'. No, kažu da ne planiraju preko toga stvoriti "katalog s osobnim podacima milijuna svojih korisnika", kako se tvrdilo u prljavoj kampanji Burson-Marstellera.

I bloger Soghoian je potvrdio da je Social Circle bezopasan. Koliko će ova prljava kampanja naštetiti Facebooku, tek ćemo vidjeti...
avatar
Elheonor*
Administratorica
Administratorica

Broj postova : 7010
Join date : 2009-09-22
Age : 18
Lokacija : Iza tebe ♥

View user profile http://livewhilewereyoung.omgforum.net

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum